TANDEM intervisiebijeenkomst
Woensdagavond 15 mei 2019
van 16.30 - 18.00 uur
via Skype
Begeleider: Franca Warmenhoven
Deze intervisie is speciaal voor trainers die mindfulness toepassen bij mensen met dementie en hun mantelzorgers.
Voorwaarde voor deelname is dat je actief ervaringen kunt inbrengen over de toepassing van mindfulness bij mensen met dementie en/of mantelzorgers (via het TANDEM-programma of een ander programma) of dat je dit op korte termijn wilt gaan doen en vragen hebt aan collega-trainers.
SeeTrue biedt ook de mogelijkheid aan dat de trainers hun individuele ervaringen kunnen delen met een supervisor. Het gaat hier om een een-op-eengesprek van 1 uur.
Je kunt je via het aanmeldformulier aanmelden voor supervisie. Klik in het formulier de supervisor aan van je voorkeur. De supervisor zal vervolgens contact met je opnemen om te zien of jullie tot een afspraak kunnen komen voor een of meerdere supervisiegesprekken.
De supervisors bij SeeTrue zijn Meike van Tilburg, Bert Hoogstad, Rob Vincken, Franca Warmenhoven en Manon Bouwman. (Je kunt in het formulier meerdere keuzes voor een supervisor aangeven.)
Als je de supervisie volgt in het kader van het lange traject tot mindfulness trainer is het nodig om de supervisie te combineren met het schrijven van het reflectieverslag. Zo kun je feedback ontvangen op het verslag en daarnaast is de supervisor ook degene die het reflectieverslag zal beoordelen.
Het creëren van een veilige, vertrouwelijke ruimte waarbinnen de mindfulness trainer de mogelijkheid heeft om te reflecteren op zijn of haar trainerschap en de verbinding hiervan met de eigen persoonlijke mindfulness oefening en het persoonlijke leven.
Mindfulness supervisie is geen therapie. Het proces van mindfulness supervisie is erop gericht om de ontwikkeling van de mindfulness trainer te stimuleren en om het inzicht in het eigen proces en in de toepassing van mindfulness in het trainerschap te verdiepen.
- Spreek tevoren af op welke manier de supervisiegesprekken plaatsvinden (live of via skype, locatie?)
- Wat zijn de kosten van de gesprekken?
- Hoe vaak zijn de gesprekken (een zekere continuïteit is aanbevolen, maar de frequentie kan afhankelijk van de behoefte van de trainer en fase van het trainerschap erg wisselend zijn)?
- Wat spreek je af over het eventueel afzeggen of verzetten van een supervisiegesprek?
- Hoe zorg je voor ‘ongestoorde tijd’? (telefoon uit, eventueel geen afspraken maken direct volgend op de supervisie of voorafgaand aan het supervisiegesprek)
- Welke voorbereiding is relevant voor je supervisiegesprek?
Er wordt sterk geadviseerd om je supervisiegesprek voor te bereiden. en tevoren de bespreekpunten door te sturen naar je supervisor. Dit kan een casus/dilemma/uitdaging/situatie zijn. Concrete actuele (trainings)situaties leveren vaak rijk materiaal. Voor veel mensen is het behulpzaam om je voorbereiding schriftelijk te doen en sommige supervisoren vragen dit ook expliciet van je. Samen met je supervisor kun je dan bij aanvang van het supervisiegesprek de agenda voor het gesprek bepalen. Vraag je af wat je in ieder geval aan bod wilt laten komen in het gesprek.
Ter afronding van je supervisiegesprek wordt vaak gevraagd om een verslag hierover te schrijven. Let erop dat je in dit verslag de anonimiteit van de mensen die je beschrijft respecteert. Je kunt een reflectie schrijven over je eigen inzichten in de situatie/casus na afloop van de supervisie. Ook kun je hierbij beschrijven hoe je verder wilt omgaan met de situatie of toekomstige vergelijkbare situaties. Het supervisieverslag kun je delen met je supervisor zodat je eventueel nog aanvullende feedback kunt ontvangen.
We wensen je veel succes en inspiratie bij je supervisiegesprekken!
Als je je supervisie gesprekken doet in het kader van het lange traject tot mindfulness trainer, vragen wij je om het schrijven van je reflectieverslag in dezelfde periode te laten plaatsvinden. Het reflectieverslag wordt uiteindelijk beoordeeld door je supervisor en zeker daarom is het handig als je tussentijds de feedback van je supervisor op het verslag al mee kunt nemen. Als je het schrijven van het reflectieverslag niet combineert met de supervisiegesprekken, kan het zijn dat er extra kosten verbonden zijn aan de beoordeling van het reflectieverslag gezien de tijdsinvestering van de supervisor.
Deze bijeenkomsten vinden vooralsnog plaats in het opleidingscentrum van SeeTrue in Maastricht (Duitse Poort 13 A) of via skype.
Vanaf 2007 meer dan 6000 tevreden deelnemers aan de mindfulness training
Sinds 2008 meer dan 2000 trainers opgeleid
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!
Copyright (c) SeeTrue 2022